PORT OF ADRIA UTROSTRUČILA KAPACITETE

September 14, 2017

U Port of Adria AD Bar, 6. septembra 2017. godine, održana je ceremonija povodom zvaničnog puštanja u operativni rad novog kontejnerskog krana STSG Liebherr P137 WS L-Super.


Nabavkom novog krana, uz postojeći raspoloživi kontejnerski kran, i realizacijom investicija koje uključuju nabavku univerzalne mobilne dizalice Gottwald HMK 260 E, kupovina nove horizontalne mehanizacije i opreme, instalacijom novog terminalskog softvera, ulaganjem u infrastrukturu i ljudske resurse, Port of Adria je utrostručila kapacitete za upravljanje kontejnerima sa prosječnih 17-18 pokreta po satu, na prosječno 50 pokreta po satu.


Novi kran je proizveden od strane renomirane njemačke kompanije Liebherr, portalnog je tipa P137, i ima dohvat od 42 metara, dovoljno da dohvati 14. kontejnerski red na brodu. Ima dohvat od 14 m prema kopnu i nosivost od 68 t sa kukom, a opremljen je nerazdvajajućim sprederom za pretovar dva 20dv kontejnera istovremeno

.
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i Predsjednik Global Ports Holding-a Mehmet Kutman, vlasnik kompanije Port of Adria i vodeći međunarodni lučki operator, najavili su operativni rad savremenog krana u vrijednosti od 6,4 miliona eura svečanim presjecanjem vrpce za vrijeme ceremonije, uz prisustvo brojnih zvanica iz Vlade Crne Gore, pomorske industrije Crne Gore, Ambasade Turske u Crnoj Gori i brojnih partnera iz Crne Gore i regiona.


Realizacijom planiranih investicija, ''know-how'' znanjem obezbijeđenog od strane Global Ports Holding-a i sposobnošću za uspješno upravljanje resursima, Port Adria spremno dočekuje nove partnere i povećanje pretovara.

 

 

Tags:

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

logo.png

Address                                

Ulica barskih logoraša 2
85 000 Bar, Montenegro

Tel. + 382 30 301 100

fax. + 382 30 301 105

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey YouTube Icon

design by J.Pirovic