top of page
company.png

Global Ports Holding (GPH) osnovan je 2004. kao međunarodni operater luka sa raznovrsnim portfeljem luka za krstarenje i komercijalnih luka. Kao nezavisan operater luka za krstarenje, grupa zauzima jedinstvenu poziciju u pejzažu luka za krstarenje, pozicionirajući se kao vodeći svetski brend luka za krstarenje, sa integrisanom platformom luka za krstarenje koje služe krstarenja, trajekte, jahte i mega-jahte. GPH upravlja sa 17 luka u 9 zemalja i nastavlja da raste stabilno. GPH pruža usluge za 7,3 miliona putnika, dostižući tržišni udeo od 24% u Mediteranu godišnje. Grupa takođe nudi operacije komercijalnih luka koje se specijalizuju za rukovanje kontejnerima, rasutom robom i opštim teretom.

Portfelj nagrađivanih luka i terminala omogućava GPH-u da prenese najbolje prakse svojim podružnicama. Sa snažnim fokusom na operativnu izvrsnost, unapređene prakse bezbednosti i usluge orijentisane ka kupcu, GPH ima za cilj da doprinese razvoju industrije krstarenja.

Global Ports Holding Plc u vlasništvu je 59,30% Global Ports Holding B.V., koji je potpuno vlasništvo Global Investment Holdings (GIH) - koji je listiran na Borsa Istanbul (BIST) pod tickerom "GLYHO". Preostalih 40,70% ukupnog izdatog kapitala predstavlja slobodno plutajući deo na Londonskoj berzi (LSE).

logo_edited.png
bottom of page