top of page

U BARSKU LUKU UPLOVIO KRUZER “THOMPSON CELEBRATION”

Na terminalu Port of Adria AD, koja je u većinskom vlasništvu kompanije Global Ports Holding (GPH), danas je po prvi put prihvaćen kruzer Thompson Celebration. Brod MS Thomson Celebration, kojim upravlja britanska kompanija Thomson Cruises, dužine 215m, širine 27m i sa dubinom gaza od skoro 8m, u barsku luku doveo je 1.222 putnika i 550 članova posade.

U organizaciji Turističke organizacije Bara, dobrodošlicu posjetiocima sa kruzera upriličila su kulturno umjetnička društva iz Bara Sveti Vladimir“,„Jedinstvo“ i „Rumija”. Oko 300 putnika je organizovano posjetilo Stari Bar, Skadarsko jezero i Sveti Stefan, dok su ostali, kao i članovi posade, individualno uživali u čarima Bara. Na području “Nulte tačke” organizovani su štandovi sa tradicionalnom ponudom lokalnih proizvođača. Shodno uobičajenoj praksi, na brodu je organizovana razmjena plaketa u kojoj su pored Port of Adria AD, učestvovali i predstavnici opštine Bar i agencije Allegra.

Ovo je drugi kruzer u istoriji barske luke, nakon broda MS Berlin koji je u oktobru 2014. godine, u organizaciji GPH, označio početak razvoja Bara kao kruzing destinacije.

Do kraja 2016. godine kruzer Thompson Celebration ima rezervaciju za još 6 dolazaka u Port of Adria, sa planiranih 8100 putnika.

Tags:

Archive
Search By Tags
logo.png
bottom of page