top of page

PORT OF ADRIA KONTINUIRANO BILJEŽI POVEĆANJE PROMETA TERETA

Poslovanje Port of Adria u prvom kvartalu tekuće godine obilježeno je značajnim poslovnim aktivnostima i pozitivnim rezultatima. Ukupan promet tereta za prva tri mjeseca iznosio je 152.747t i veći je za 54% u odnosu na uporedni period prošle godine. Promet kontejnera u TEU jedinicama zabilježio je povećanje od 7%, dok je promet generalnih tereta veći za 162% u odnosu na isti period 2017. godine. U odnosu na isti uporedni period 2013. godine koja je prethodila privatizaciji, u prvom kvartalu tekuće godine promet kontejnera u TEU jedinicama povećan je 65%, dok je promet generalnih tereta veći za 35%.


Značajan posao ugovoren prošle godine, a koji se u pozitivnom trendu nastavlja i u ovoj godini, jeste uvoz lesonitnih ploča za tržište regiona, sa planiranim količinama preko 50.000 tona do kraja godine. Od ostalih generalnih tereta, najznačajnije realizovane robe su: toplo/hladno valjana traka, aluminijum, građa, banane, cement, pocinkovani lim, kao i oprema - projektni tereti. U martu je uspješno završen prihvat prvog broda sa komponentama vjetrenjača. Nastavljen je trend dopreme opreme za projekat podmorski energetski kabal i izgradnju trafo stanice Lastva Grbaljska. Kada je u pitanju kontejnerizovan teret, najznačajnije robe koje se transportuju su: banane, polietilen, mašine i oprema, šećer, smrznuti proizvodi, keramika, tekstil, rude, razna potrošačka roba i sl.


Strategija razvoja AD Port of Adria zasniva se na saradnji sa lokalnim i međunarodnim kompanijama kroz realizaciju projekata od zajedničkog interesa, stvaranju i unapređenju partnerskih odnosa sa svim učesnicima u logističkom lancu kako bi se osigurala kvalitetna i konkurentna usluga.

Tags:

Archive
Search By Tags
logo.png
bottom of page