top of page

BAR POSJETILA DVA KRUZERA U JEDNOM DANU

Danas su u AD Port of Adria po prvi put u istoriji barske luke uplovila dva kruzera u istom danu. Brod “Horizon” španske kompanije Pullmantur doveo je 1.690 španskih turista, dok je

Brod “Marella Celebration” britanske kompanije Marella Cruises doveo 1.244 engleskih putnika. Tim povodom, Turistička organizacija opštine Bar je zajedno sa kompanijom AD “Port of Adria”, organizovala svečani doček za putnike i posadu ova dva kruzera.


“Ovo je poseban dan za Bar, posebno za nas koji se bavimo promocijom turističkih kapaciteta grada. Prije svega par godina, o Baru kao kruzing destinaciji govorilo se vrlo stidljivo. Danas u Baru imamo dva kruzera sa turistima iz Španije i Velike Britanije. Zahvalan sam našim partnerima u Port of Adria i Global Ports-u, kao i agenciji Allegra za sve njihove napore koji su doveli do ovakvog uspjeha. Danas vidimo da Bar apsolutno ima kapacitete da prihvati čak dva kruzing broda u isto vrijeme. Imajući u vidu trendove u kruzing industriji da iz proizvodnje izlaze sve veći brodovi, jasno je da Bar kao luka ima kapacitete za njihov prihvat. To je naša velika prednost. Mediteran karakteriše izražena konkurencija u kruzing industriji. Zato je naš cilj da posjetiocima pružimo jedinstven doživljaj boravka u našem gradu. Kontinuiranim praćenjem zadovoljstva posjetilaca nastojaćemo da, zajedno sa svim relevantnim akterima, unapređujemo našu turističku ponudu. Pored atraktivnih destinacija i prirodnih ljepota, to se odnosi i na gastronomsku ponudu i kulturno-zabavne događaje, organizaciju sajmova itd. Jedino konstantnim i zajedničkim radom, direktno u saradnji sa privredom, možemo postići željene rezultate - dužu turističku sezonu i privlačenje visoko-platežnih turista. Turistička organizacija Bar će podržati razvoj kruz turizma i nastaviti da radi na daljim razvojnim planovima kako bi se aktiviralo lokalno stanovništvo i obogatila lokalna ponuda.”, izjavio je Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bara.

“Sa ponosom ističem da smo sa aspekta bezbjednosti i sigurnosti, kao i operativnog planiranja, zadovoljili sve međunarodne standarde prilikom prihvatanja ova dva broda. Time potvrđujemo da naša Kompanija u potpunosti prati zahtjeve kruzing industrije i adekvatno na njih odgovara, kako bi smo valorizovali potencijal Bara u ovoj oblasti. U tom smislu, već sada mogu reći da će 2018. godina biti godina velikih postignuća za kompaniju AD Port of Adria. Pored dobijenog ISPS sertifikata, AD Port of Adria je uvela i Integrisani sistem menadžmenta koji potvrđuje da Kompanija brine o bezbjednosti i zdravlju na radu kao i da će stalno održavati i pospješivati kvalitet usluge zajedno sa standradima koji su temelj našeg uspjeha. Imajući u vidu da je kruzing industrija jedini vid turizma koji bilježi stalan rast, u narednom periodu nastavićemo da jačamo našu saradnju sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom Bar, kao i privrednicima koji u ovome prepoznaju svoj interes.




Na svim evropskim i kruzing sajmovima, Global Ports Holding od prvog dana obezbjeđuje profesionalnu i kvalitetnu prezentaciju Bara, kao nove kruz destinacije u Jadranu. Global Ports Holding je nedavno svom portfoliju pridružio luku Havana pored već prepoznatljivih Barselone, Venecije, Lisabona, Valete, Dubrovnika, Singapura, Malage, Kušedasija itd... Sa sadašnjih 15 luka, Global Ports kao vodeći operator kruzing luka u svijetu nastavlja sa svojom strategijom proširenja na Ameriku i Aziju. Srećna sam što je kompanija Port of Adria dio ovako velike porodice.” saopštila je Tanja Novović, koordinator kruzing aktivnosti u Port of Adria.


Poseban doprinos obilježavanju ovako značajnog događaja dali su članovi folklornog ansambla “Rumija” koji su spletom plesova privlačili pažnju turista. Španski i engleski turisti su uživali u interpretaciji igara i pjesama sa ovog podneblja ali i u degustaciji tradicionalnih specijaliteta. Na šetalištu kralja Nikole postavljen je info pult Turističke organizacije u cilju adekvatnog informisanja turista. Uz koordinaciju NVO ‘’Klastera turizma i kreativne industrije Bar’’, ,gostima su se predstavili lokalni izlagači sa svojim rukotvorinama, što doprinosi autentičnim utiscima koje gosti nose iz našeg grada.


Tags:

Archive
Search By Tags
logo.png
bottom of page