top of page

PORT OF ADRIA DANAS UGOSTILA PRVI KRUZER U OVOGODIŠNJOJ SEZONI

Danas je Port of Adria prihvatila prvi brod u ovogodišnjoj sezoni. U pitanju je brod “Artania”, njemačke kompanije „Phoneix Reisen“ sa kojim je i zatvorena prošlogodišnja kruzing sezona. Ovom prilikom u saradnji Turističke organizacije Bar i Port of Adria organizovan je svečani doček, pa su gosti sa kruzera uživali u crnogorskim specijalitetima (domaćim priganicama, medu, siru, crmičkom vinu i rakiji). Folklorni ansambal „Rumija“ iz Bara svojim nošnjama i plesnim izrazom plijenili su pažnju gostiju predstavljajući tradiciju ovog podneblja. Na šetalištu kod „Nultog kilometra“ je bio postavljen info pult Turističke organizacije Bar na kojem su gosti mogli dobiti informacije, mape grada kao i propagandni materijal Opštine Bar. NVO „Klaster turizma i kreativne industrije Bar“ se i ovog puta uključila u organizaciju dočeka pa su gosti bili u prilici da kupe i tradicionalne suvenire i rukotvorine iz Bara.


Direktor TO Bar, Emil Kukalj je izrazio zadovoljstvo što je Bar i ove godine kruzing destinacija, i naglasio da je dolazak broda “Artania”

koji je u Baru po prvi put ove godine sa 1061 njemačkih turista i preko

526 članova posade, znak da će i ova sezona biti uspješna. „Mi smo još uvijek nova destinacija. Neophodno je da radimo na kruzing strategiji u cilju razvijanja jedinstvenog produkta, doživljaja i iskustva sa mnoštvom ponuda kako bi pridobili nove a zadržali postojeće kompanije. U tom smislu je i formiran pododbor koji će se, u okviru Koordinaciong tijela za praćenje tursitičke sezone, baviti isključivo kruzingom.“, izjavio je direktor Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bar.




“Veliko je zadovoljstvo baviti se ovim poslom danas, kada imamo podršku lokalne uprave i kompletne barske privrede. Vjerujem da svi danas u Baru, a i širom Crne Gore, razumiju šansu koju Bar ima kao kruzing destinacija. Danas se sa lakoćom dogovaramo o svim detaljima, organizacija je bolja i lakša, primjećujemo da se i ponuda grada prilagođava ovoj novoj šansi koju imamo. Nesporno je da je „Global Ports Holding“ presudno uticao na pozicioniranje Bara na mapi kruzing destinacija, i sretni smo zbog toga. Nastavljamo nesmanjenim intenzitetom da promovišemo Bar, podižemo standarde usluge tako da možemo da prihvatimo i manje brodove i one koji pripadaju novim generacijama sa nekoliko hiljada putnika poput „Norveške zvijezde“ koji smo ugostili prije dvije godine.“, izjavila je Tanja Novović, Koordinatorka za PR i kruzing aktivnosti u kompaniji Port of Adria.


Pored njemačkih, Bar i Port of Adria će ove godine biti domaćini i turistima sa kruzera britanske kompanije Marella Cruises, španske kompanije Pullmantur i francuske kompanije CroisiEurope. Do kraja sezone, u Port of Adria se očekuje još 16 kruzera, ukupno 17 sa oko

23.000 putnika.

Tags:

Archive
Search By Tags
logo.png
bottom of page